PC-IN Plzeň - Jsou lepší analogové nebo IP kamerové systémy?

Jsou lepší analogové nebo IP kamerové systémy?

26.09.2023

Jsou lepší analogové nebo IP kamerové systémy?

Aanalogové a IP kamerové systémy se liší především způsobem přenosu obrazu. Analogové systémy používají analogový signál, který je přenášen po 2 žilách v kabelu, zatímco IP systémy používají digitální signál, který je přenášen po datové síti.

Dnešní analogové systémy (AHD) dokáží mít srovnatelné kvalitní rozlišení, jako digitální (IP) systémy. Nejčastější standard je Full-HD 1920x1080, ale čím dál častěji bývají nasazovány 4 Mpx kamery.

Jestli jsou tedy lepší analogové nebo IP kamery není možné říct obecně, každé řešení má své výhody a nevýhody a někdy bývá šikovné tyto řešení i zkombinovat. Nejčastějším důvodem pro kombinaci analog/IP bývá nemožnost rozšířit stávající kabeláž nebo nutnost přenosu obrazu bez jakéhokoliv zpoždění.

Zkuste si např. představit mít couvací kameru v autě se zpožděním obrazu jednu vteřinu. Představa to určitě není nic moc a proto bývají couvací kamery zpravidla analogové.

Analog CCTV vs IP CCTV

Výhody a nevýhody analogového kamerového systému

Výhody

Nevýhody

Výhody a nevýhody IP kamerového systému

Výhody

Nevýhody

Potřebujete kombinovat? Řešením je hybridní systém

Pokud potřebujete kombinovat analogové kamery s IP, řešením je hybridní záznamník (HDVR).

Do vašeho stávajícího analogového systému můžete např. přidat WiFi kameru, která je na místě, kam už byste kabel nechtěli tahat. Nebo obráceně, ke stávajícímu IP systému, můžete začít připojovat analogové kamery.

 

Zaujali jsme vás? Máte zájem o naše služby? Napište nám!

Vaše jméno:
Váš telefon:
Váš e-mail:

Vaše zpráva:

Informace o zpracování a ochraně osobních údajů zde »


PC-IN Plzeň

Sledujte nás