PC-IN Plzeň - O PilsFree z.s., komunitní počítačové síti v Plzni a okolí

O PilsFree z.s., komunitní počítačové síti v Plzni a okolí

12.07.2014

PilsFree je největší a nejrychlejší komunitní počítačová síť v ČR

PilsFree, z.s. je otevřené společenství lidí, majících společný cíl - provoz a rozvoj počítačové sítě v Plzni a okolí.

PilsFree logo V říjnu 2003 to byla malá skromná počítačová síť, čítající sotva pár počítačů. Během následujících měsíců došlo k propojení několika městských obvodů, a tak začal počet nových členů dynamicky narůstat. Ke konci roku 2014 sdružuje 23367 členů a dalších 1093 uživatelů v členských domácnostech, a je tak největší a nejrychlejší komunitní počítačovou sítí v ČR.

Síť vznikla a stále je rozvíjena členy PilsFree v jejich volném čase. Z toho vyplývají důležité odlišnosti oproti komerčním subjektům, z nichž základní je právní forma, kterou bylo zpočátku občanské sdružení (o.s.), nyní však zapsaný spolek, tedy PilsFree, z.s. Cílem PilsFree je vytvořit síť s vlastními pravidly a to sociálními i technickými. Připojit se k PilsFree může každý, kdo sdílí tento cíl. Odměnou za větší míru Vaší samostatnosti tak bude permanentní přístup do vnitřní sítě bez omezení objemu dat, podstatně vyšší průměrná rychlost připojení a v neposlední řadě také přátelské společenství členů spolku.

PilsFree z.s. není poskytovatelem veřejných služeb elektronických komunikací ve smyslu zákona č. 127/2005 Sb., o elektronických komunikacích. Cílem PilsFree z.s. tedy není profesionálně poskytovat internet a běžné související služby (instalace, servis, garance rychlosti připojení či dostupnosti atd.). Pokud takové služby očekáváte nebo dokonce vyžadujete, zvolte raději možnost klasického zákaznického vztahu s některým komerčním poskytovatelem. Navzdory předchozímu nezahálí PilsFree v oblasti členských výhod, kterými jsou například webhosting, VoIP, serverhousing, propůjčení veřejné IP adresy, streamované televizní nebo rozhlasové vysílání a další.

Výhody členství v PilsFree

Veřejná IP adresa - https://web.pilsfree.net/vip.do
Každý uživatel může požádat o bezplatné přidělení veřejné IP adresy. Propůjčení adresy schvaluje technický radní. Veřejná adresa přináší výhody i zodpovědnost, a proto je nutné, aby uživatel svá zařízení důkladně zabezpečil.

Webhosting - http://home.pilsfree.net
Každý uživatel může mít vlastní webovou prezentaci, která je dostupná z internetu. Služba je zřízena na požádání a zbývá pouze nahrát vlastní prezentaci. Podrobné informace jsou na webu hostingu.

Serverhousing - https://web.pilsfree.net/serverhousing.do
Když uživateli nestačí webhosting, je možné do serverovny PilsFree umístit vlastní server. Server musí být užíván pouze k nekomerčním účelům a umístění tohoto serveru podléhá schválení Rady spolku. Uživatel pak platí pouze náklady spojené s odběrem elektrické energie.

VoIP telefon přes internet - https://web.pilsfree.net/telefon.do
Každý uživatel může mít vlastní telefonní číslo a volat mezi internetovými telefony zdarma.

PilsFree Mail - http://mail.pilsfree.net
Každý uživatel sítě PilsFree může využívat e-mailovou schránku o velikosti 500 MB. Přístup ke schránce je možný přes IMAP, POP3 nebo webové rozhraní.

Diskusní fórum - https://forum.pilsfree.net
Diskutovat o běžných starostech, problémech se sítí i o problémech ve sdružení je možné v diskusní fóru PilsFree.

Chcete být členem PilsFree?

Podívejte se na mapu působnosti počítačové sítě a vyplňte registrační formulář. Pokud si nejste jisti, je-li v míste vašeho bydliště připojení možné, kontaktujte PilsFree HelpDesk na tel. 951 017 000 nebo 371 650 111 (denně 12-21 hod., účtuje se jako hovor do pevné sítě). Znáte-li přímo některého člena PilsFree, který by Vás připojil, můžete zvolit i tuto možnost.

Komunikace s PilsFree

Helpdesk - technická podpora

Funguje jako telefonická podpora při řešení problémů se sítí PilsFree nebo s Vaším počítačem. Na číslech 951 017 000 nebo 371 650 111, případně na e-mailu helpdesk@pilsfree.net Vám denně od 10 do 21 hodin rádi pomohou a mimo tento čas lze Vaše požadavky také nahrát. Hovory se účtují se jako hovor do pevné sítě. Typickými problémy, se kterými se můžete obrátit na HelpDesk jsou registrace nového počítače, nezaplacený členský příspěvek, nahlašování závad a připomínek.

Webové stránky: http://helpdesk.pilsfree.net
E-mail: helpdesk@pilsfree.net
Telefon: 951 017 000 a 371 650 111 (účtuje se jako hovor na pevnou linku)
Provozní doba: denně od 12:00 do 21:00

Kontrolní a revizní komise

Zajišťuje kontrolu chodu spolku a jeho hospodaření či výklad Stanov a Vnitřních předpisů. Členi spolku mohou členům KRK podávat podněty k šetření na e-mailu krk@pilsfree.net. Pokud člen spolku dojde k závěru, že komunikace s představiteli spolku vázne nebo s ní není spokojen, může kontaktovat ombudsmana na e-mailu ombudsman@pilsfree.net.

Webové stránky: http://krk.pilsfree.net
E-mail: krk@pilsfree.net

Ombudsman

Pokud uživatel dojde k závěru, že komunikace s představiteli sdružení vázne nebo s ní není spokojen, může kontaktovat ombudsmana.

Webové stránky: http://ombudsman.pilsfree.net
E-mail: ombudsman@pilsfree.net

Informace jsou převzaté z webu PilsFree.

Zaujali jsme vás? Máte zájem o naše služby? Napište nám!

Vaše jméno:
Váš telefon:
Váš e-mail:

Vaše zpráva:

Informace o zpracování a ochraně osobních údajů zde »


PC-IN Plzeň

Sledujte nás