PC-IN Plzeň - Google+ končí 2. dubna 2019

Google+ končí 2. dubna 2019

03.02.2019

A je to tady. Google definitivně pohřbívá svou sociální síť Google+

Z našeho pohledu je to něco, jako když Microsoft pohřbil Windows Phone. Ruku na srdce - pokud by vaše produkty používali aktivně desítky-stovky miliónů uživatelů, zbavili byste se jich? Pokud jste Google nebo Microsoft, nemáte s tím problém :-).

A teď vážně. Bohužel přijdeme o množství roky budovaných zpětných odkazů, ale naštěstí jsme tím nepřišli o možnost zaindexovat novou stránku webu nebo reindexovat nějakou stávající během chvíle. Můžeme publikovat příspěvky na Mapy Google a to také budeme dále dělat.

Google o ukončení služby informuje uživatele postupně, text e-mailu, který zasílá je zde:

Váš osobní účet Google+ přestane 2. dubna 2019 fungovat

Tento e-mail jste dostali, protože máte na Google+ běžný (osobní) účet nebo spravujete stránku Google+.

V prosinci 2018 jsme oznámili, že v dubnu 2019 ukončíme provoz Google+ pro běžné uživatele, protože je málo využívaný a je náročné takovou službu udržovat ve stavu, který by splňoval očekávání uživatelů. Chceme vám poděkovat, že jste Google+ používali, a informovat vás, co teď můžete udělat, například si stáhnout fotky a další obsah.

2. dubna budou váš účet Google+ a všechny stránky Google+, které jste vytvořili, zrušeny a začneme mazat obsah z běžných účtů Google+. Fotky a videa z Google+, které máte v archivu alb nebo na stránkách Google+, budou také smazány. Svůj obsah si můžete stáhnout a uložit, jen to udělejte do dubna. Fotky a videa zazálohované ve Fotkách Google smazány nebudou.

Proces mazání obsahu z běžných účtů Google+, stránek Google+ a archivu alb bude pár měsíců trvat a nějaký obsah může po tu dobu zůstat zachován. Uživatelé mohou například stále vidět části svého účtu Google+ v protokolu aktivit a nějaký obsah na Google+ od běžných uživatelů může zůstat viditelný pro uživatele G Suite, dokud nebude Google+ pro běžné uživatele smazán.

Už od 4. února nebudete na Google+ moct vytvářet nové profily, stránky, komunity ani události.

Další podrobnosti a aktuální informace týkající se ukončení služby najdete na úplném seznamu častých dotazů.

Pokud vlastníte nebo moderujete komunitu Google+, můžete si z ní stáhnout a uložit data. Od začátku března 2019 bude z veřejných komunit možné stáhnout podrobnější data o každém příspěvku včetně autora, textu a fotek Další informace

Pokud se na weby a do aplikací přihlašujete pomocí Přihlášení přes Google+, přestane tato možnost fungovat a v některých případech bude nahrazena možností Přihlášení přes Google. Tam, kde najdete možnost Přihlášení přes Google, se stále budete moct přihlásit pomocí svého účtu Google. Další informace

Pokud jste Google+ používali k přidávání komentářů na vaši nebo jinou webovou stránku, tato funkce bude z Bloggeru odebrána do 4. února a z ostatních webů do 7. března. Všechny vaše komentáře přes Google+ na všech webech budou od 2. dubna 2019 smazány. Další informace

Pokud jste zákazníkem G Suite, Google+ pro váš účet G Suite zůstane aktivní. Další podrobnosti získáte od svého administrátora G Suite. Brzo se také dočkáte nového vzhledu a funkcí. Další informace

Pokud jste vývojář a používáte rozhraní API Google+ nebo Přihlášení přes Google+, zde se dozvíte, jak vás to ovlivní.

Za celý tým Google+ vám děkujeme, že jste pomáhali dělat z Google+ tak skvělé místo. Jsme vděční za to, že se Google+ stal místem pro úžasnou skupinu talentovaných umělců, tvůrců komunit a předních odborníků. Bez vašeho zápalu a odhodlání by to nebylo ono.

Google LLC, 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA

Tímto povinným e-mailovým oznámením vás informujeme o důležitých změnách ve službě Stránka Google+ nebo ve vašem účtu.

Potřebujete poradit? Nevíte si rady? Napište nám ...

Vaše jméno:
Váš telefon:
Váš e-mail:

Vaše zpráva:


><


Sledujte nás

Partneři